De vereniging heeft momenteel circa 600 leden waarvan een aantal lid voor het leven is. In maart of april wordt de algemene vergadering gehouden met na afloop daarvan een lezing over een onderwerp met betrekking tot de Martinikerk en naaste omgeving.

Voor een bedrag van tenminste € 15,00 per jaar bent u al vriend(in) en voor € 500,00 of meer vriend(in) voor het leven. Daarnaast zijn giften en periodieke giften voor tenminste vijf jaar welkom. Nieuwe vrienden ontvangen als blijk van onze waardering een cd met muziek uit de Sint Maartensconcerten op het hoofdorgel van de Martinikerk. De mogelijkheid voor een gratis rondleiding op afspraak behoort eveneens tot het welkomstpakket.

Vrienden krijgen op vertoon van hun vriendenpas korting op de toegangsprijs van activiteiten die door de SMG worden georganiseerd en op de orgelconcerten van de Stichting Avondtmusyck.

Het lidmaatschap loopt van kalenderjaar tot kalenderjaar en is niet gebonden aan leeftijdsgrenzen, jong en oud zijn welkom. Opzegging van het lidmaatschap dient uiterlijk vier weken voor het einde van een kalenderjaar te worden gedaan per e-mail of schriftelijk.

Beschermheer is de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

De vereniging is een culturele ANBI-instelling en dat betekent dat u binnen bepaalde grenzen bijdragen fiscaal voor 125% kunt aftrekken. Op de pagina ANBI vindt u nadere informatie over doel, beleid, jaarverslagen en bestuurssamenstelling. Informatie over het lidmaatschap kunt u krijgen via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij het secretariaat van de SMG, tel.: 050 311 12 77.
Onze IBAN is NL07 INGB 0005 4537 19 ten name van Vereniging Vrienden Martinikerk.

U kunt zich ook aanmelden als lid met het digitale aanmeldingsformulier

Lezing op zaterdag 24 maart 2018 door dhr. Bart Flikkema uit Haren over "de arm van Johannes de Doper".

Hij is betrokken bij de geschiedschrijving van het voormalige Klooster Yesse in Essen (bij Haren) en heeft zich verdiept in het onderwerp “de arm van Johannes de Doper”. Hoe is dat kostbare middeleeuwse reliek in de Martinikerk terecht gekomen, wat is de bron van het verhaal en welke personen speelden daarin een rol? Welke verhalen werden er in de stad over verteld, en hoe beïnvloedde de relikwie de bouw van gasthuizen in de stad? Welke sporen zien we in de stad tegenwoordig nog van die arm? Deze, en nog veel meer vragen en de antwoorden daarop kwamen in de presentatie aan de orde. Een uitgebreid verslag hiervan staat in Miniatuur nr. 2 die in juni verscheen.

Arm Johannes de Doper

Op de pagina Miniatuur vindt u links naar eerdere nummers van Miniatuur waarin een verslag van gehouden lezingen in 2016 en 2017 is opgenomen.