De vereniging heeft momenteel circa 560 leden waarvan een aantal lid voor het leven is. In maart of april wordt de algemene vergadering gehouden met na afloop daarvan een lezing over een onderwerp met betrekking tot de Martinikerk en naaste omgeving.

Voor een bedrag van tenminste € 15,00 per jaar bent u al vriend(in) en voor € 500,00 of meer vriend(in) voor het leven. Daarnaast zijn giften en periodieke giften voor tenminste vijf jaar welkom. Nieuwe vrienden ontvangen als blijk van onze waardering een cd met muziek uit de Sint Maartensconcerten op het hoofdorgel van de Martinikerk. De mogelijkheid voor een gratis rondleiding op afspraak behoort eveneens tot het welkomstpakket.

Vrienden krijgen op vertoon van hun vriendenpas korting op de toegangsprijs van activiteiten die door de SMG worden georganiseerd en op de orgelconcerten van de Stichting Avondtmusyck.

Het lidmaatschap loopt van kalenderjaar tot kalenderjaar en is niet gebonden aan leeftijdsgrenzen, jong en oud zijn welkom. Opzegging van het lidmaatschap dient uiterlijk vier weken voor het einde van een kalenderjaar te worden gedaan per e-mail of schriftelijk.

Beschermheer is de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

De vereniging is een culturele ANBI-instelling en dat betekent dat u binnen bepaalde grenzen bijdragen fiscaal voor 125% kunt aftrekken. Op de pagina ANBI vindt u nadere informatie over doel, beleid, jaarverslagen en bestuurssamenstelling. Informatie over het lidmaatschap kunt u krijgen via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij het secretariaat van de SMG, tel.: 050 311 12 77.
Onze IBAN is NL07 INGB 0005 4537 19 ten name van Vereniging Vrienden Martinikerk.

U kunt zich ook aanmelden als lid met het digitale aanmeldingsformulier

"De arm van Johannes de Doper"

Op zaterdag 24 maart 2018 na de Algemene Vergadering heeft dhr. Bart Flikkema uit Haren hierover een lezing gehouden. In 2020 is het 800 jaar geleden dat de abt van het klooster in Heisterbach (Dld.) samen met zijn novicenmeester Caesarius op visitatiereis in het vrouwenklooster Yesse bij Haren kwam. Caesarius schreef op wat hij hoorde over wonderen die in Yesse en in de Martinikerk waren gebeurd. De arm van Johannes de Doper of Sint Jan waar de Sint Jansstraat zijn naam aan ontleent, trok veel pelgrims en die brachten veel geld in het laatje.
In april/mei 2021 besteden wij hieraan bijzondere aandacht, meer informatie vindt u op de startpagina.

Bart Flikkema is betrokken bij de geschiedschrijving van het voormalige Klooster Yesse in Essen (bij Haren) en heeft zich verdiept in het onderwerp “de arm van Johannes de Doper”. Een uitgebreid verslag hiervan staat in Miniatuur 2018 nr. 2.

Arm Johannes de Doper

In het kader "Van Yesse naar Sint Jan" heeft hij hierover een boekje geschreven waarover u op de Startpagina meer leest.

Op de pagina Miniatuur vindt u links naar eerdere nummers van Miniatuur waarin een verslag van gehouden lezingen in 2016 tot en met 2019 is opgenomen.