Klik hier om uw ganzenmaaltijd voor thuis te bestellen

Fysieke ganzenmaaltijd maandag 8 november 2021

U wordt hierbij uitgenodigd voor een ganzenmaaltijd ter gelegenheid van de Sint Martinusdagen in het schip van de Martinikerk in Groningen en wel op maandag 8 november 2021. De inloop is om 18.30 uur en de duur van de maaltijd is van 19.00 tot uiterlijk 20.30 uur. Indien u liever niet fysiek aanwezig bent of niet kunt zijn, is er ook dit jaar de mogelijkheid de ganzenmaaltijd thuis te nuttigen. Onderaan deze pagina kunt u deze bestellen.

Graag uw komst (iemand meenemen mag, want dit jaar is er plek voor maximaal 60 personen), of uw afwezigheid uiterlijk 31 oktober aankondigen op het e-mailaccount van de Martinikerk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De kosten voor de fysieke maaltijd zijn € 35 per persoon (incl. voederbietmacroontje). Bij specifieke eetwensen (vegetarisch of diëten) deze eveneens melden. Een coronacheck kan bij binnenkomst worden uitgevoerd.

Liever dan ter plekke te betalen zien wij graag vooraf uw maaltijdbedrag tegemoet op nummer NL71INGB0002382032 van de Stichting Martinikerk Groningen onder vermelding van “8/11”.

In de eerste volle week van november organiseren onderstaande organisaties de SINT MARTINUSDAGEN. Doel van alle activiteiten is aandacht vragen voor arm Groningen en wij gebruiken daar oude tradities voor.

In 2014 zijn wij daar, samen met u, mee begonnen. En wij gaan verder. Waar moet u onder meer aan denken? Voederbietenlampionnenwedstrijd; vesper; Sint Martinusconcert; ganzenmaaltijd voor dak- en thuislozen in het schip van de Martinikerk; Sint Martinusoptocht door de binnenstad; Sint Martinus’ Pronkjewailn met projecten ten gunste van arm Groningen; toneel door beeldend muziektheater Het Houten Huis voor de dak- en thuislozen op 9 november. En de afsluiting van het Pronkjewailpad door Groningen vindt dit jaar op 6 november in het hoogkoor en de kapel van de Martinikerk plaats.

Om u blijvend te betrekken bij de Sint Martinusgedachte: “Delen is het nieuwe hebben”, wordt u ook dit jaar een ganzenmaaltijd voorgezet. Uiteraard is het ook mogelijk een vegetarische maaltijd te verkrijgen. De maaltijd zal identiek zijn aan de maaltijd voor de dak- en thuislozen op 9 november. Er zijn twee verschillen, namelijk u betaalt voor de maaltijd € 35 en u kunt een alcoholische versnapering krijgen. Door de betaling, en eventueel een extra gift, kunnen wij niet alleen voor de 9de, maar ook voor andere maaltijden in de nachtopvang gedurende het jaar helpen zorgdragen. Tijdens de maaltijd voor dak- en thuislozen wordt er geen alcohol geschonken, maar u kunt wél genieten van een speciaal Sint Martinusbiertje, een Sint Martinuswijn, of van een alcoholvrij drankje. Een voederbietenmacroontje maakt de Sint Martinus-maaltijd af.

De maaltijd wordt verzorgd door ‘t Feithhuis en in het schip van de kerk wordt op beide avonden een restaurantgevoel gerealiseerd.

Tijdens de maaltijd neemt onze stadsdichter en spoken-word-artiest Myron Hamming u mee in het verhaal van Sint Martinus vroeger en nu. Daarnaast heeft burgemeester, Koen Schuiling, toegezegd aanwezig te zijn en kond te doen van de opheffing van het uit 1631 daterende ‘verbod op ganzenmaaltijden voor de gehele burgerij van Groningen’.

Wij hopen u op de 8ste november vanaf 18.30 uur te mogen begroeten.

Ganzenmaaltijd voor thuis

U kunt deze ganzenmaaltijd ook thuis laten bezorgen van maandag 8 tot en met vrijdag 12 november. De maaltijd is te bestellen voor € 35,- per persoon inclusief Sint Martinuswijn. Bezorging is alleen mogelijk binnen gemeente Groningen en is kosteloos dankzij de vrijwilligers van New Nexus.Deze maaltijd wordt eveneens verzorgd door 't Feithhuis. De bestelling dient voor 6 november geplaatst en betaald te worden.

Klik hier om uw ganzenmaaltijd voor thuis te bestellen